Antakya Carra Peyniri

Peynir Türü

Tulum, Küp, Çanak, Testi, Ahşap vb Materyallerde Olgunlaşan Peynirler

Peynirin Yağ Sınıfı

Tam Yağlı

Peynirin Yapısı

Sertlik Derecesi

Sert

Peynirin Rengi

Peynirin Adı : Antakya Carra Peyniri
Yöresel Adı :
Üretim Bölgesi/Şehir : Hatay
Peynirin Üretim Mevsimi (Ay olarak) :
Kullanılan Hammaddeler :



Süte Uygulanan Isıl İşlem Durumu : Çiğ
Pıhtılaştırma Yöntemi :
Üretimde Kullanılan Ekipmanlar :
Peynirin Üretimi :



Peynirin Olgunlaştırma Durumu :
Olgunlaştırma Şekli ve Süresi (kiler, teneke, tulum, v.b./ay olarak ) :
Peynirin Yağ Sınıfı : Tam Yağlı
Peynirin Rengi :
Peynirin Yapısı :
Peynirin Sertlik Derecesi : Sert
Peynirin Ayırt Edici Özelliği :
Peynirin Yanında Tüketilen Diğer Yiyecekler :
Besin değerleri 100 gr içindir.
Su

34.65-54.34 g (1)

Protein

14.76-24.97 g (1)

Yağ, toplam

13.87-35.18 g (1)

Tuz

4490-12970 mg (1)

  • (1) Antakya Carra Peyniri Coğrafi İşaret Sicil Belgesi (https://ci.turkpatent.gov.tr/Files/GeographicalSigns/5005d751-76c3-49e6-ade5-fbfc7d583c78.pdf)
Fotoğraflar proje kapsamında çekilmiştir ticari amaçla kullanılamaz.

Türkiye Geleneksel Peynir Envanteri

Türkiye’ye özgü geleneksel peynir çeşitlerine buradan ulaşabilirsiniz.
Tümünü Göster