Keçi sütü, peynir mayası, tuz
Haziran ayında sağılan keçi sütü, yağı alınmadan ya da eğer sütün yağ oranı yüksek ise yarısının yağı alınıp, alınmayan diğer yarısı ile karıştırılarak peynir yapımında kullanılır. Bu süt, 30-40 L’lik kazanlara alınıp 3-4 ml peynir mayası kullanılarak 2,5 saat süreyle mayalanır. Oluşan pıhtı temiz bir keseden (süzme bezi) süzülerek ertesi güne kadar ahşap veya sele şeklindeki kasa üzerinde süzülmeye bırakılır. Leğene alınan teleme üzerine 2-3 avuç tuz atılıp iyice karıştırılır ve temiz bir keseye tekrar basılır. Kese üzerine 2-3 adet taş ağırlık konularak peyniraltı suyunun süzülmesi için baskıya alınır. Peyniraltı suyu akarken tulumun dış yüzeyinde oluşan tortu 2 günde bir kaşıkla sıyrılır. Peyniraltı suyu yaklaşık 6-7 günde uzaklaşır. Tuz kıvamı kontrol edilir ve gerekli görülürse biraz daha tuz ilave edilir. İsteğe göre çörek otu eklenebilir. Keçi tulumuna veya bidona sıkı şekilde basılıp soğuk ortamda (buzdolabı, soğuk hava deposu) muhafaza edilir.