Koyun sütü, peynir mayası, tuz
Hammadde olarak koyun sütü mayalama sıcaklığına (Parmağı hafif yakacak şekilde) ısıtılarak 20 L süte 1 tatlı kaşığı şirden mayası ilave edilir ve 2 saat süreyle mayalanır. Oluşan pıhtı, peynir keselerinden (bezlerinden) süzülür. Kese üzerine taş konularak pıhtının iyice suyunu salması (süzmesi) sağlanır.Belirli bir süre baskılamadan sonra oluşanteleme somunu kesilerek doğranır. Doğranmış telemeye uygun miktarda (yenilebilecek tuzlulukta) tuz eklenerek harmanlanır. Çömleğe bu tuzlu taze peynir basıldıktan sonra çömleğin ağzı kaput bezi ile bağlanır. Çömlek, boyunun yarısına gelecek şekilde kuma gömülür (Çömlek ağzından aşağı doğru 15-20 cm derinliğinde kum olması gerekir). Bu şekilde yaklaşık 1 ay beklenerek peynir kitlesinin kalan suyunu kuma bırakması ve kısmen olgunlaşması sağlanır. Uygun tat ve kıvama gelen peynir artık tüketime hazır hale gelmiştir.