Koyun veya inek sütü, peynir mayası, tuz
Çiğ süt peynir mayası ile mayalanmaktadır. Mayalanan süt pıhtılaşınca bez torbalara alınıp süzme işlemi gerçekleştirilir. Yaklaşık 1 gün kendi halinde, 1-3 gün arası da üzerine baskı oluşturacak taş konularak baskı uygulanır. Baskı işlemi tamamlandığında (iyice katılaşma gözlendiğinde) peynir tercihe göre tuzlanmaktadır. Peynirler daha sonra işkembeye sıkıca basılır, ağzı bağlanır ve yan yatırılarak üzerine tahta, tahtanın üzerine de ağırlık oluşturacak kadar taş koyulur. Ortalama 3 gün boyunca fazla suyun süzülmesi amacı ile peynir baskıda tutulur ve süre sonunda baskıdan çıkan işkembe içindeki peynirler bir ip ile asılır. Askıya alınan peynirlerin bulunduğu ortamın sıcaklığı 5-6 °C civarında olmaktadır. Burada 3-4 ay depolanan peynirler tüketime hazır hale gelmektedir.