İnek sütü, keçi sütü, yoğurt, tuz
Süt
tencerede hafif ateşte kaynayıncaya kadar ısıtılır, köpürünce ısıtma
sonlandırılır. 1 gece bekletilir ve kaymağı alınır. Tekrar ısıtılarak mayalama
sıcaklığına (40-45 °C) getirilir. Önceden hazırlanan yoğurt ile mayalanır.
Tencere üzeri bez ile örtülür. Mayalama süresi sonunda üstü açılır ve
havalandırılır. Bez torbaya alınır. Bir gece bekletilir. Suyu uzaklaşan yoğurt
başka bir kaba alınır ve tuz ilave edilir. Tekrar torbaya alınır ve 2-3 gün
bekletilir. Kolay süzülmesi için bu işlem birkaç kez tekrarlanır. 10-15 gün
boyunca bu işlem devam ettirilir. Elde edilen bu ürün iyice yoğurulur ve keçi
(oğlak) derisi tulumlar içerisine alınır. Buzdolabı veya serin bir yerde 6 ay
bekletilir. Bu süreçte küf oluşumu gerçekleşir ve uzun
süre bozulmadan deri tulum içerisinde saklanır.