İnek sütü, peynir mayası, peyniraltı suyu, kaya tuzu
Bu peynir Civil peyniri ve Lor peynirinin karıştırılması ile yapılır. İnek sütü sağıldıktan sonra süzülüp soğumaya bırakılır daha sonra krema makinesinden geçirilerek yağı alınır. Yağsız süt kazana alınır ve 40-45°C’ye kadar ısıtılıp şirden kaynaklı peynir mayası ilave edilir ve ekşi peyniraltı suyu karıştırılarak 55 °C’ye kadar ısıtılarak süt topaklanmaya başlayınca karıştırılır ve el yardımı ile yoğrulur. Civil peynir yapımında olduğu gibi yoğrulan hamur kıvamındaki peynir kitlesi askılara alınarak uzaması sağlanır. Askılarda suyu iyice süzülmeye bırakılan peynir bir süre sonra alınarak didilir. Lor peyniri üretimi için; süt ilave edilen peyniraltı suyu bir kazanda sürekli karıştırılarak kaynatılır. Kaynatma işlemi yüzeyde pıhtılaşma görülene kadar devam eder ve pıhtı görüldüğünde kaynatma işlemi sonlandırılır. Pıhtı kepçe ile toplanır ve tülbentten süzülür. Süzme işlemi ham peynirin üzerine baskı uygulanarak yapılır ve Lor peyniri üretimi tamamlanmış olur. Her iki peynir daha sonra karıştırılarak sıkı bir şekilde tahta varillere (külek) basılır ve 4 ay açılmadan dinlendirilir.