Türkiye Geleneksel Peynir Envanteri

Proje Gıda ve Yem Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsü koordinatörlüğünde gıda alanında araştırma yapan 13 kuruluş ve peynir üzerine çalışan 8 üniversitede görevli akademisyen ile gerçekleştirilmiştir. Proje kapsamında iller bazında geleneksel peynirlerin tespiti, peynirlerin üretildiği coğrafi bölgede saha çalışması yoluyla özellikle yapılışı olmak üzere spesifik bilgilerinin alınması, belirlenen peynirler için besin kompozisyon değerlerinin literatür yoluyla belirlenmesi, elde edilen verilerin yayınlanması amacıyla internet portalının tasarımı faaliyetleri gerçekleştirilmiştir. Oluşturulan portalda kullanıcılar Türkiye’ye özgü geleneksel peynirleri iller bazında görebilmekte, renk, tekstürel yapı gibi özelliklerle filtreleme yapabilmekte, besin kompozisyon değerlerine ulaşabilmektedir.

Türkiye Geleneksel Peynir Envanteri

Türkiye’ye özgü geleneksel peynir çeşitlerine buradan ulaşabilirsiniz.
Tümünü Göster