Koyun sütü, peynir mayası, tuz
Koyun sütünün 4/5’i hafif ısıtılarak yağı ayrılır, 1/5’lik kalan yağlı kısmı ile karıştırılır. Ticari maya ile mayalanarak 1 saat pıhtı oluşumu için beklenir. Teleme ocağa konularak kaynatılır. Telemenin suyu yüzeye çıkar, teleme keselenir (süzme bezi). Kesenin üzerine taş konularak peyniraltı suyu uzaklaştırılır. Oluşan peynir el ile parçalanıp koyun deri tulumuna doldurulur ve sopa ile sıkıştırılır.Ağızları dikilentulumları mağaraya olgunlaşması için konulur ve üzerleri tuzlanır. Tulum peynirlerinin gündüz üzeri bez torbalarla kapatılır, gece saat 3 civarında açılır, sabaha karşı saat 5-6 civarında kapatılır. Sadece bu nedenle Haziran-Ekim döneminde peynirlerin üzerini açma kapama ve muhafaza için görevlendirilmiş kişiler bulunur. Böylece Ekim ayı sonuna kadar peynir olgunlaştırılır. Ekim ayı sonunda mağaradan tulum peynirler alınır. Soğuk hava şartlarında muhafaza edilerek tüketilir.