Keçi sütü, peynir mayası, tuz
Yaklaşık 100 L çiğ keçi sütü için 5 ml maya kullanılarak 45 dakikada pıhtı elde edilecek şekilde mayalama yapılır. Teleme kırılıp 30 dakika beklenir. Teleme keselere doldurulup asılarak 24 saat dinlendirilir. Peynire mengene kullanılarak 24 saat pres uygulanır. Her 3 saatte bir peynir kese içinde elle parçalanır ve preste tekrar sıkılır. Suyu tamamen uzaklaştırıldıktan sonra tezgâhta 500 g civarında tuz kullanılarak iyice karıştırılır. Peynirlerin doldurulacağı keçi tulumu suyla ıslatılır, yumuşadıktan sonra yıkanıp ters çevrilir. Bıçakla temizlenir. Peynir, huni ve saplık (5 cm genişliğinde uzun sopa) kullanılarak hazırlanan bu keçi tulumuna sıkıca doldurulur. Tulumun 30-40 yerinden tığlama (Şişleme) yapılarak 10 gün serin bir ortamda dinlendirilir. Peynirler 3-6 ay soğu hava deposunda olgunlaştırıldıktan sonra tüketilir.