Urfa Peyniri

Peynir Türü

Isıl İşlem Görmüş Peynirler

Peynirin Yağ Sınıfı

Tam Yağlı

Peynirin Yapısı

Sertlik Derecesi

Yarı Sert

Peynirin Rengi

Peynirin Adı : Urfa Peyniri
Yöresel Adı :
Üretim Bölgesi/Şehir : Şanlıurfa
Peynirin Üretim Mevsimi (Ay olarak) :
Kullanılan Hammaddeler :



Süte Uygulanan Isıl İşlem Durumu : Çiğ
Pıhtılaştırma Yöntemi :
Üretimde Kullanılan Ekipmanlar :
Peynirin Üretimi :



Peynirin Olgunlaştırma Durumu :
Olgunlaştırma Şekli ve Süresi (kiler, teneke, tulum, v.b./ay olarak ) :
Peynirin Yağ Sınıfı : Tam Yağlı
Peynirin Rengi :
Peynirin Yapısı :
Peynirin Sertlik Derecesi : Yarı Sert
Peynirin Ayırt Edici Özelliği :
Peynirin Yanında Tüketilen Diğer Yiyecekler :
Besin değerleri 100 gr içindir.
Su

51.67 g (1)

Kül

2.11 g (1)

Protein

17.53 g (1)

Yağ, toplam

22.96 g (1)

Tuz

6800 mg (1)

  • (1) Yetişmeyen, A., Yıldız Akgül, F. (2003). Urfa peynirlerinin mikrobiyolojik,kimyasal ve duygusal niteliklerinin saptanması. GIDA, 28(3), 287 - 294.
Fotoğraflar proje kapsamında çekilmiştir ticari amaçla kullanılamaz.

Türkiye Geleneksel Peynir Envanteri

Türkiye’ye özgü geleneksel peynir çeşitlerine buradan ulaşabilirsiniz.
Tümünü Göster