Ezme Peyniri

Peynir Türü

Isıl İşlem Görmüş Peynirler

Peynirin Yağ Sınıfı

Tam Yağlı

Peynirin Yapısı

Sertlik Derecesi

Sert

Peynirin Rengi

Peynirin Adı : Ezme Peyniri
Yöresel Adı :
Üretim Bölgesi/Şehir : Hatay
Peynirin Üretim Mevsimi (Ay olarak) :
Kullanılan Hammaddeler :



Süte Uygulanan Isıl İşlem Durumu : Çiğ
Pıhtılaştırma Yöntemi :
Üretimde Kullanılan Ekipmanlar :
Peynirin Üretimi :



Peynirin Olgunlaştırma Durumu :
Olgunlaştırma Şekli ve Süresi (kiler, teneke, tulum, v.b./ay olarak ) :
Peynirin Yağ Sınıfı : Tam Yağlı
Peynirin Rengi :
Peynirin Yapısı :
Peynirin Sertlik Derecesi : Sert
Peynirin Ayırt Edici Özelliği :
Peynirin Yanında Tüketilen Diğer Yiyecekler :
Besin değerleri 100 gr içindir.
Su

50.77 g (1)

Kül

5.58 g (1)

Protein

19.48 g (1)

Yağ, toplam

23.00 g (1)

Tuz

3960 mg (1)

  • (1) Karaca, O.B., Saydam, İ.B., Güven, M., Güzeler, N. (2009). ‘Hatay Ezme Peynirinin Bazı Kalite Özellikleri’, II. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, 27-29 Mayıs 2009, Van, pp. 153-157.
Fotoğraflar proje kapsamında çekilmiştir ticari amaçla kullanılamaz.

Türkiye Geleneksel Peynir Envanteri

Türkiye’ye özgü geleneksel peynir çeşitlerine buradan ulaşabilirsiniz.
Tümünü Göster