Elbistan Kelle Peyniri

Peynir Türü

Isıl İşlem Görmüş Peynirler

Peynirin Yağ Sınıfı

Tam Yağlı

Peynirin Yapısı

Sertlik Derecesi

Sert

Peynirin Rengi

Peynirin Adı : Elbistan Kelle Peyniri
Yöresel Adı :
Üretim Bölgesi/Şehir : KAHRAMANMARAŞ
Peynirin Üretim Mevsimi (Ay olarak) :
Kullanılan Hammaddeler :



Süte Uygulanan Isıl İşlem Durumu : Çiğ
Pıhtılaştırma Yöntemi :
Üretimde Kullanılan Ekipmanlar :
Peynirin Üretimi :



Peynirin Olgunlaştırma Durumu :
Olgunlaştırma Şekli ve Süresi (kiler, teneke, tulum, v.b./ay olarak ) :
Peynirin Yağ Sınıfı : Tam Yağlı
Peynirin Rengi :
Peynirin Yapısı :
Peynirin Sertlik Derecesi : Sert
Peynirin Ayırt Edici Özelliği :
Peynirin Yanında Tüketilen Diğer Yiyecekler :
Besin değerleri 100 gr içindir.
Su

31.76 g (1)

Kül

11.77 g (1)

Protein

25.49 g (1)

Yağ, toplam

26.08 g (1)

Tuz

6750 mg (1)

Demir, Fe

0.37 mg (1)

Kalsiyum, Ca

6968 mg (1)

Magnezyum, Mg

259 mg (1)

Potasyum, K

287 mg (1)

  • (1) Altun, İ., & Köse, Ş. (2016). "Geleneksel Kelle Peynirinin Bazı Özelliklerinin Belirlenmesi". YYÜ TAR. BİL. DERG.., 26(4): 642-647
Fotoğraflar proje kapsamında çekilmiştir ticari amaçla kullanılamaz.

Türkiye Geleneksel Peynir Envanteri

Türkiye’ye özgü geleneksel peynir çeşitlerine buradan ulaşabilirsiniz.
Tümünü Göster