İnek sütü, peynir mayası, tuz
İnek sütü 36 °C’ye getirildikten sonra krema makinesinde yağı
ayrılır. Oda sıcaklığında 20 kg yağsız süte 1 çay kaşığı olacak şekilde maya
ilave edilerek 6 saat süreyle mayalanmaya bırakılır. Bu arada ekşime meydana
gelir. Çökelek gibi olan teleme torbaya konulur. Kendi halinde yaklaşık 1-2
saat süzülmeye bırakılır. Süzüntü atılmaz, sobanın üzerinde ısıtılmaya devam
edilir. Teleme ısınan bu süzüntünün içine atılır ve hamur gibi yoğurulur. Kulak
memesi yumuşaklığına gelene kadar bu işleme devam edilir. Hamur süzüntünün
içinde elle çekilerek uzatılır ve sürekli sekiz şekli verilerek işleme devam
edilir. Hamur süzüntünün içerisinden çıkarılmadan uzun makarna boyutuna gelene
kadar bu işleme devam edilir. Teller, birbirine yapışmaması için soğuk su içerisine
daldırılır. Soğuk suyla yıkanan teleme tuzlanıp bir müddet bekletildikten sonra
20 cm uzunlukta kesilir. Kesilen parçalar diğerleriyle bağlanır. Bidonlara
basılan ürün yemeye hazır hale gelmiştir. Bir yıl boyunca bozulmadan
tüketilebilir.