Helete Peyniri

Peynir Türü

Salamurada Olgunlaşan Peynirler

Peynirin Yağ Sınıfı

Tam Yağlı

Peynirin Yapısı

Sertlik Derecesi

Sert

Peynirin Rengi

Peynirin Adı : Helete Peyniri
Yöresel Adı :
Üretim Bölgesi/Şehir : Kahramanmaraş (Çağlayancerit İlçesi’ne bağlı Helete Köyünde üretilmektedir)
Peynirin Üretim Mevsimi (Ay olarak) :
Kullanılan Hammaddeler :



Süte Uygulanan Isıl İşlem Durumu : Çiğ
Pıhtılaştırma Yöntemi :
Üretimde Kullanılan Ekipmanlar :
Peynirin Üretimi :



Peynirin Olgunlaştırma Durumu :
Olgunlaştırma Şekli ve Süresi (kiler, teneke, tulum, v.b./ay olarak ) :
Peynirin Yağ Sınıfı : Tam Yağlı
Peynirin Rengi :
Peynirin Yapısı :
Peynirin Sertlik Derecesi : Sert
Peynirin Ayırt Edici Özelliği :
Peynirin Yanında Tüketilen Diğer Yiyecekler :
Besin değerleri 100 gr içindir.
Su

41.96 g (1)

Kül

11.46 g (1)

Protein

22.30 g (1)

Yağ, toplam

33.26 g (1)

Fosfor, P

618 mg (1)

Kalsiyum, Ca

1090 mg (1)

Magnezyum, Mg

51 mg (1)

Potasyum, K

123 mg (1)

  • (1) Küpelikılınç, E.E. (2020). Geleneksel Helete peynirinin genel özellikleri (Yüksek Lisans Tezi).Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, Kahramanmaraş.
Fotoğraflar proje kapsamında çekilmiştir ticari amaçla kullanılamaz.

Türkiye Geleneksel Peynir Envanteri

Türkiye’ye özgü geleneksel peynir çeşitlerine buradan ulaşabilirsiniz.
Tümünü Göster