İnek sütü, peynir mayası, kaya tuzu
İnek sütü tülbent yardımı ile çelik tencereye süzülür. Pişirilmek üzere ocak üzerine alınır, bu aşamada birkaç kez karıştırılır. Isıtılan sütün üst kısmı kaymak tutuncaya kadar yaklaşık 10 dk. kaynatılır. Buzdolabında +4 °C’de 1 gün bekletilir. Bekleyen süt buzdolabından alınıp tekrar ocak üzerinde yaklaşık 10 dk. kaynatılır. Ocaktan alınan sütün mayalanma ısısına, 35-40 °C’ye kadar düşmesi beklenir. 100 litre süte 1 çay kaşığı (1 g) şirden kökenli peynir mayası konulur ve karıştırılır. Süt tencerede kapağı açık bir şekilde yoğurt kıvamına gelinceye kadar bekletilir. Bekleyen süt tülbent benzeri torbalara konulur. Konulan peynir birkaç kez sallama hareketi yapılarak bir araya toplanır. Metal süzgeçte üstüne ağırlık konulmaksızın 10-12 saat bekletilir. Tercihen daha hızlı üretim istenirse üzerine 2 kg’lık ağırlık konularak 2 saat bekletilir. Süre bitiminde peynir taze olarak tüketilir. Saklama koşulu ise buzdolabında +4 °C’de 1 haftadır. Salamura için 100-150 gr kaya tuzu 5 kg‘lık bidonların dip kısmına konulur, her kata 30-60 g kaya tuzu ilave edilerek peynir kat kat sıralanır. Bidonlara peynir koyma işlemi bittikten sonra kapağı kapatılır ve serin, güneş almayacak şekilde saklanır. Bu koşullarda 1 yıl boyunca tüketilebilir.