İnek sütü, peynir mayası, kaya tuzu
Sağılan süt bekletilmeden süzülür, 40 litre süte 1 tatlı kaşığı şirden kaynaklı peynir mayası ilave edilerek mayalanır. Üstü örtülü olarak 1 saat bekletilir. Oluşan pıhtı tahta kaşık yardımıyla önce 4 büyük parçaya ayrılır ve 10 dakika bekletilir. Daha sonra yine tahta kaşık yardımıyla ufak ufak parçalanır. Pıhtı tülbent beze aktarılarak peyniraltı suyu uzaklaştırılır. Eğimli bir zeminde bez torbaya elle baskı uygulanarak şıratın (peyniraltı suyu) kısmen uzaklaşması sağlanır. Daha sonra sıkıştırılan bez torba üzerine taş ağırlık konularak 3-4saat süreyle baskıya alınıp suyu uzaklaştırılır.
Baskıdan çıkarılan peynir yaklaşık 10 cm lik kalıplar şeklinde kesilir.
Kaya tuzu ile tuzlanarak bidonlara alınır. 10-15 gün bu bidonlarda tuzu çekerek
kendi suyunu salması beklenir. Daha sonra tercihe göre salamura olarak kendi
suyunda veya bidon veya tulukta (tulum) olgunlaştırılarak tüketilebilir.