Koyun ve İnek sütü, peynir mayası, tuz
Krema makinesi ile sütün yağı alınır. (Yağ alınmazsa peynirde gözenekli yapı oluşur). Kazana alınan yağsız süt ısıtılıp sağım sıcaklığına geldiğinde maya ve az miktarda ekşimiş peynir altı suyu eklenerek ateş üzerinde karıştırılarak kaynatılır. Lor gibi olmaması için peynir altı suyu fazla eklenmez. Oluşan pıhtı kendi suyunu vererek peynir altı suyu rengini alıncaya kadar karıştırılır ve 2 dakika kadar kaynatıldıktan sonra peynir suyu boşaltılır. Kalan teleme 2 dakika daha kaynatılarak leğene alındıktan sonra peynir 1-2 dakika kadar elle hamur gibi yoğrulur. Elde çevrilerek halka şeklinde esnetilerek uzatılır. Bu işleme peynirin iyice uzamasına ve tel tel oluncaya kadar devam edilir. Sertleşmeyi engellemek için çevirme esnasında peynirin altına sıcak peynir altı suyu eklenir. Son halini alan peynir leğene alınarak üzerine, 5 litre suya 0,5 kilogram tuz ilave edilerek hazırlanan, soğuk salamura eklenir. Yaklaşık 24 saatlik bekleme süresinin ardından bidonlara alınarak salamura içerisinde uzun süre (yıllarca) saklanabilir.

