Savaştepe Mihaliç Lor Peyniri

Peynir Türü

Diğer Peynirler

Peynirin Yağ Sınıfı

Tam Yağlı

Peynirin Yapısı

Gözeneksiz/Pürüzsüz

Sertlik Derecesi

Yumuşak

Peynirin Rengi

Beyaz

Peynirin Adı : Savaştepe Mihaliç Lor Peyniri
Yöresel Adı : -
Üretim Bölgesi/Şehir : Balıkesir /Savaştepe
Peynirin Üretim Mevsimi (Ay olarak) : 12
Kullanılan Hammaddeler :

Peyniraltı suyu, limon tuzu, tuz

Süte Uygulanan Isıl İşlem Durumu : Pastörizasyon
Pıhtılaştırma Yöntemi : Organik Asit
Üretimde Kullanılan Ekipmanlar : Krom kazan, karıştırma aparatı, süzme bezi
Peynirin Üretimi :

Yağı alınmamış sütten yapılan Kelle peyniri telemesinden kalan peyniraltı suyundan üretilir. Peyniraltı suyu 87 °C’ye ısıtılıp limon tuzu ilave edilir.  Çökelme oluşunca pıhtı bezlere aktarılır ve suyu süzülünceye kadar askıya alınır. 4 °C’de bir gece depolanır ve satışa sunulur. 

Peynirin Olgunlaştırma Durumu : Taze
Olgunlaştırma Şekli ve Süresi (kiler, teneke, tulum, v.b./ay olarak ) : -
Peynirin Yağ Sınıfı : Tam Yağlı
Peynirin Rengi : Beyaz
Peynirin Yapısı : Gözeneksiz/Pürüzsüz
Peynirin Sertlik Derecesi : Yumuşak
Peynirin Ayırt Edici Özelliği : Yağlı ağız hissi, kaymak tadı ve kıvamı algılanmalı
Peynirin Yanında Tüketilen Diğer Yiyecekler : -
Besin değerleri 100 gr içindir.
Fotoğraflar proje kapsamında çekilmiştir ticari amaçla kullanılamaz.

Türkiye Geleneksel Peynir Envanteri

Türkiye’ye özgü geleneksel peynir çeşitlerine buradan ulaşabilirsiniz.
Tümünü Göster