Peynirin Adı : Savaştepe Mihaliç Lor Peyniri
Yöresel Adı : -
Üretim Bölgesi/Şehir : Balıkesir /Savaştepe
Peynirin Üretim Mevsimi (Ay olarak) : 12
Kullanılan Hammaddeler :
Peyniraltı suyu, limon tuzu, tuz
Süte Uygulanan Isıl İşlem Durumu : Pastörizasyon
Pıhtılaştırma Yöntemi : Organik Asit
Üretimde Kullanılan Ekipmanlar : Krom kazan, karıştırma aparatı, süzme bezi
Peynirin Üretimi :
Yağı alınmamış sütten yapılan Kelle peyniri telemesinden kalan peyniraltı
suyundan üretilir. Peyniraltı suyu 87 °C’ye ısıtılıp limon tuzu ilave
edilir. Çökelme oluşunca pıhtı bezlere
aktarılır ve suyu süzülünceye kadar askıya alınır. 4 °C’de bir gece depolanır
ve satışa sunulur.
Peynirin Olgunlaştırma Durumu : Taze
Olgunlaştırma Şekli ve Süresi (kiler, teneke, tulum, v.b./ay olarak ) : -
Peynirin Yağ Sınıfı : Tam Yağlı
Peynirin Rengi : Beyaz
Peynirin Yapısı : Gözeneksiz/Pürüzsüz
Peynirin Sertlik Derecesi : Yumuşak
Peynirin Ayırt Edici Özelliği : Yağlı ağız hissi, kaymak tadı ve kıvamı algılanmalı
Peynirin Yanında Tüketilen Diğer Yiyecekler : -

