İnek sütü, peynir mayası, tuz
Bidon veya kazana süzme bezlerinden süzülen hammadde inek sütü 65 L’ye 20 g maya olacak şekilde yaz mevsiminde 2,5 saat kış mevsiminde ise 3-3,5 saat süreyle mayalanır. Elde edilen pıhtı kesilir ve teleme torbalara boşaltılır. Torba 8 saat bekletilerek peyniraltı suyu süzmeye bırakılır. Elle sıkıştırılarak yuvarlak hale getirilen torba 12 saat taş baskı altına alınır. Oluşan kelleler alt üst tuzlanarak içindeki acı suyunun çıkması için bekleme kabına konur. Kuru peynir yapmak için üst tuzu yıkanır. Kelle halinde torbaya konulup baskı altına alınarak 1 gün bekletilir. Ertesi gün ufalanır. Yeni bir torbaya elle sıkıştırılarak doldurulur. Tekrar baskı makinesinde 7-10 gün baskı altında günde 2 sefer sıkıştırılarak bekletilir. Oluşan son kuru peynire ihtiyaç halinde (tadına bakılarak) tuz ilave edilir. Çörek otu da konularak çömlek ve bidonlara tokmakla tekrar sıkıştırılır.