Keçi sütü, yoğurt, peynir mayası (üretici tarafından keçi şirdeni ile evde
yapılan), tuz, kekik, nane, maydanoz
Süt, yağı alınmadan kaynatıldıktan sonra 40-45 °C’ye kadar soğutulur. Üzerine önceden evde yapılmış yoğurt ve şirden kökenli peynir mayası (keçi şirdeni, 20 kg süte 1 çay kaşığı) ilave edilir. 1 saat sonra pıhtı oluşumu gözlenir ve kırılan teleme beklemeksizin kepçe ile bezlere konulur ve sonrasında suyunun süzülmesi için uygun bir yere asılır. İçerisine bu aşamada kekik, nane ve maydanoz gibi otlar ilave edilir. Suyu ayrılan teleme bir bez içerisinde tencerede kaynamakta olan su/peynir altı suyu içerisine konularak 15-20 dakika ısıtılır. Bu işlemden sonra dışı tuzlanıp 1 gece serin bir ortamda bekletilir. Salamura işlemi sonrasında peynirler tüketilinceye kadar yine salamura içerisinde 3 ay bekletilir.