Antakya Künefelik Peyniri

Peynir Türü

Olgunlaştırılmamış Peynirler

Peynirin Yağ Sınıfı

Tam Yağlı

Peynirin Yapısı

Sertlik Derecesi

Yarı Sert

Peynirin Rengi

Peynirin Adı : Antakya Künefelik Peyniri
Yöresel Adı :
Üretim Bölgesi/Şehir : Hatay
Peynirin Üretim Mevsimi (Ay olarak) :
Kullanılan Hammaddeler :



Süte Uygulanan Isıl İşlem Durumu : Çiğ
Pıhtılaştırma Yöntemi :
Üretimde Kullanılan Ekipmanlar :
Peynirin Üretimi :



Peynirin Olgunlaştırma Durumu :
Olgunlaştırma Şekli ve Süresi (kiler, teneke, tulum, v.b./ay olarak ) :
Peynirin Yağ Sınıfı : Tam Yağlı
Peynirin Rengi :
Peynirin Yapısı :
Peynirin Sertlik Derecesi : Yarı Sert
Peynirin Ayırt Edici Özelliği :
Peynirin Yanında Tüketilen Diğer Yiyecekler :
Besin değerleri 100 gr içindir.
Su

30.2 - 43.8 g (1)

Kül

11.1 - 15.5 g (1)

Protein

18.2 - 26.9 g (1)

Yağ, toplam

26.3 - 30.8 g (1)

Tuz

5900 - 12900 mg (1)

  • (1) Antakya Künefelik Peyniri Coğrafi İşaret Sicil Belgesi (https://ci.turkpatent.gov.tr/Files/GeographicalSigns/3dfef709-f4ed-497f-89ec-2678351dd002.pdf)
Fotoğraflar proje kapsamında çekilmiştir ticari amaçla kullanılamaz.

Türkiye Geleneksel Peynir Envanteri

Türkiye’ye özgü geleneksel peynir çeşitlerine buradan ulaşabilirsiniz.
Tümünü Göster